Sitronsorbet med Cava – Oppskrift

Desserten som aldri slår feil på en varm sommerdag. (4-6 personer.)

Det sies at sorbeten oppsto i det første århundret da keiser Nero sendte mange slaver til fjells for å hente snø, som ble blandet med honning eller vin.

 

Ingredienser:

  • 4 sitroner
  • 2,5 dl vann
  • 200g strøsukker
  • 1 fl spansk Cava (Avkjølt)

Utstyrsliste:

Fremgangsmåte:

  1. Rull sitronene hardt på arbeidsbenken, Dette gjør det lettere å presse all saft ut av sitronene. Skjær noen strimler av skallet, og legg det til side til pynt. Skrell så skallet fint av 3 sitroner. Press saften av så mange sitroner som er nødvendig til du får 2 dl sitron saft.
  2. Ha vann og sukker i en tykkbunnet gryte over middel varme. Rør til sukkeret er oppløst. Kok opp uten omrøring. Kok i 2 minutter. Ta gryten av varmen og rør inn sitronskallet. Legg på lokk og la det trekke i 30 minutter, eller til det er avkjølt.
  3. Når blandingen er avkjølt, røres sitronsaften inn. Sil blandingen i en iskremmaskin, og frys etter produsentens anvisning (Eventuelt kan du sile blandingen i en beholder og fryse den i 2 timer, eller til den er seig og fryser til rundt kantene. Ha den i en bolle, og rør. Sett blandingen tilbake i fryseren, og gjenta prosessen to ganger til.) Ta sorbeten opp av fryseren 10 minutter før servering.
  4. Anrett 4-6 kuler i martini glass, og pynt gjerne med sitronskall og topp med Cava.

Ingredienser

  • 4 sitroner
  • 2,5 dl vann
  • 200g strøsukker
  • 1 fl spansk Cava (Avkjølt)

Utstyr

Fremgangsmåte

  1. Rull sitronene hardt på arbeidsbenken, Dette gjør det lettere å presse all saft ut av sitronene. Skjær noen strimler av skallet, og legg det til side til pynt. Skrell så skallet fint av 3 sitroner. Press saften av så mange sitroner som er nødvendig til du får 2 dl sitron saft.
  2. Ha vann og sukker i en tykkbunnet gryte over middel varme. Rør til sukkeret er oppløst. Kok opp uten omrøring. Kok i 2 minutter. Ta gryten av varmen og rør inn sitronskallet. Legg på lokk og la det trekke i 30 minutter, eller til det er avkjølt.
  3. Når blandingen er avkjølt, røres sitronsaften inn. Sil blandingen i en iskremmaskin, og frys etter produsentens anvisning (Eventuelt kan du sile blandingen i en beholder og fryse den i 2 timer, eller til den er seig og fryser til rundt kantene. Ha den i en bolle, og rør. Sett blandingen tilbake i fryseren, og gjenta prosessen to ganger til.) Ta sorbeten opp av fryseren 10 minutter før servering.
  4. Anrett 4-6 kuler i martini glass, og pynt gjerne med sitronskall og topp med Cava.

Sitronsorbet med Cava oppskrift barglass