Lyst å prøve deg på en ny cocktail? Prøv Apple Martini/ Eple Martini oppskrift

Apple martini, også kjent som “appletini”, er en av de mest populære og smakfulle cocktailene som er tilgjengelige på barer og restauranter rundt om i verden. Den er en perfekt blanding av søte og sure smaker, og er en favoritt blant mange cocktail-entusiaster.

Apple martini er en moderne klassiker som ble oppfunnet på 1990-tallet av en bartender ved navn Adam Karsten i West Hollywood, California. Han ønsket å lage en frisk og smakfull cocktail som ville være en hit blant kundene sine. Ved å blande vodka, eplelikør og ferskpresset limesaft, skapte han appletini. Det tok ikke lang tid før denne cocktailen ble populær på barer og restauranter over hele USA og resten av verden.

Ingredienser / Utstyr

 •  4 cl eplevodka
 • 3 cl  ferskpresset sitronsaft
 • 2 cl sukker sirup
 • Eple eller grønt eple til garnityr (valgfritt)

Fremgangsmåte

 1. Fyll en shaker med isbiter.
 2. Tilsett eplevodka, ferskpresset sitronsaft og sukker sirup i shakeren.
 3. Rist ingrediensene i shakeren i 10-15 sekunder til alt er godt blandet og shakeren føles kald.
 4. Sil cocktailen i et kjølig martini glass.
 5. Pynt med en skive eple eller en grønn eplebåt på kanten av glasset.

Tips:

 • Hvis du ikke har eplevodka, kan du bruke vanlig vodka og tilsette litt eplejuice eller eplelikør for å gi cocktailen eple-smaken.
 • For å lage sukker sirup, bland like mengder sukker og vann i en kjele og kok til sukkeret er oppløst. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.
 • Hvis du vil ha en litt mer intens eple-smak, kan du la noen skiver med eple trekke i vodkaen i noen timer eller over natten før du lager cocktailen.

Anbefalte produkter

Appletini apple martini eplemartini oppskrift fra barglass