Lyst å prøve deg på en ny cocktail? Prøv Apple Martini/ Eple Martini oppskrift

Apple Martini, også kjent som Appletini, er en moderne cocktail som først dukket opp på cocktail-scenen på 1990-tallet. Selv om det er uklart nøyaktig hvem som oppfant Apple Martini, hevder flere bartendere å ha skapt den populære cocktailen.

En av de første kjente oppskriftene på Apple Martini dukket opp i boken “The Martini Book” av Sally Ann Berk, publisert i 1995. Oppskriften inkluderte eplejuice, vodka og en dash av triple sec.

Siden den gang har Apple Martini blitt tilpasset og varierer i oppskrift og presentasjon, men de fleste varianter inneholder fortsatt eplevodka, sitronsaft og sukker sirup som grunnleggende ingredienser.

Apple Martini har blitt en av de mest populære cocktailene i moderne tid, spesielt blant unge voksne som elsker den søte og forfriskende smaken. Cocktailen er også populær på cocktailbarer og restauranter over hele verden, og er ofte valgt som et alternativ til den klassiske gin eller vodka martini.

Cocktailen er en forfriskende og søt drink som er enkel å lage hjemme. Med noen enkle ingredienser og litt tid i shakeren kan du skape en deilig cocktail som imponerer gjestene dine. Så neste gang du vil ha noe godt å drikke, hvorfor ikke prøve å lage en Apple Martini?

 

Ingredienser

 •  4 cl eplevodka
 • 3 cl  ferskpresset sitronsaft
 • 2 cl sukker sirup
 • Eple eller grønt eple til garnityr (valgfritt)

Utstyr

Fremgangsmåte

 1. Fyll en shaker med isbiter.
 2. Tilsett eplevodka, ferskpresset sitronsaft og sukker sirup i shakeren.
 3. Rist ingrediensene i shakeren i 10-15 sekunder til alt er godt blandet og shakeren føles kald.
 4. Sil cocktailen i et kjølig martini glass.
 5. Pynt med en skive eple eller en grønn eplebåt på kanten av glasset.

Tips:

 • Hvis du ikke har eplevodka, kan du bruke vanlig vodka og tilsette litt eplejuice eller eplelikør for å gi cocktailen eple-smaken.
 • For å lage sukker sirup, bland like mengder sukker og vann i en kjele og kok til sukkeret er oppløst. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.
 • Hvis du vil ha en litt mer intens eple-smak, kan du la noen skiver med eple trekke i vodkaen i noen timer eller over natten før du lager cocktailen.

Appletini apple martini eplemartini oppskrift fra barglass