Gimlet Cocktail – Den Forfriskende Klassikeren

Gimlet-cocktailen er en tidløs og forfriskende klassiker som har overlevd og fortsetter å være en favoritt blant cocktail entusiaster over hele verden. Denne enkle, men smakfulle blandingen av gin og limejuice er et flott valg for de som setter pris på balansen mellom sødme og syrlighet. I denne artikkelen tar vi en dypere titt på historien bak Gimlet og hvordan du kan lage denne deilige cocktailen hjemme.

Historien bak Gimlet: En smak av fortiden

Gimletens opprinnelse har vært gjenstand for debatt, men den tidligste kjente referansen til cocktailen finner vi på slutten av 1800-tallet. Navnet “Gimlet” kan spores tilbake til den britiske marinen, hvor det opprinnelig refererte til et verktøy brukt for å trekke ut kjerne fra tønner. På et tidspunkt ble termen også brukt som slang for å beskrive en person som var kjedelig eller kjedelig. Historien sier at den britiske legen Sir Thomas D. Gimlette, som praktiserte på 1800-tallet, begynte å blande gin med limejuice for å gi sjømennene en dose medisin som også smakte godt. Denne forfriskende blandingen ble senere kjent som “Gimlet” til ære for legen.

Enten du nyter den klassiske oppskriften eller prøver deg på en av de mange variantene, er Gimlet en cocktail som passer både til elegante sammenkomster og avslappende stunder.

Så neste gang du ønsker å imponere gjestene dine eller bare vil nyte en deilig drink, ikke nøl med å blande sammen en Gimlet. Skål og nyt!

 

Fremgangsmåte

 

 1. Start med å presse saften fra en frisk lime for å få 4 cl limejuice.
 2. I en shaker fylt med isbiter, tilsett gin, limejuice og enkel sirup.
 3. Rist godt i ca. 10-15 sekunder for å blande ingrediensene og kjøle ned cocktailen.
 4. Sil blandingen over i et avkjølt cocktailglass fylt med is.
 5. Pynt gjerne med en tynn lime-skive eller en limekile på kanten av glasset.

Tips:

 • For å lage enkel sirup, varm opp like mengder sukker og vann i en kjele til sukkeret er oppløst. La det avkjøle før bruk.
 • Juster mengden enkel sirup etter din egen smak. Ønsker du en søtere cocktail, kan du tilsette litt mer sirup.
 • Kjøl ned cocktailglass med isbiter og vann før man heller cocktailen i glasset.

Varianter av Gimlet:

Selv om den klassiske Gimlet er en favoritt for mange, er det rom for variasjon for å tilpasse cocktailen til din personlige smak. Her er noen vanlige varianter:

 1. Vodka Gimlet: Bytt ut gin med vodka for en mildere smakprofil.
 2. Rosemary Gimlet: Tilsett noen kvister fersk rosmarin i shakeren for en herlig urtesmak.
 3. Elderflower Gimlet: Bytt ut enkel sirup med elderflower-likør for en blomsteraktig vri.
 4. Frozen Gimlet: Lag en frisk og iskald versjon ved å blande ingrediensene med is i en blender.

Gimlet cocktail