Frisk Hjemmelaget Ripsgelé

Ripsgelé er en herlig og frisk syltetøyvariant som gir deg muligheten til å bevare den intense smaken av rips hele året. Denne enkle oppskriften gir deg et deilig resultat som passer perfekt til brødskiven, pannekaker eller som tilbehør til ulike retter.

Ingredienser

 • 1 kg rips (renset og skylt)
 • 4 dl vann
 • Saften av 1 sitron
 • 500 g sukker (for hver 5 dl ripsjuice)
 • 1 pose (ca. 40 g) syltepulver (pektin)

Utstyr

Fremgangsmåte

 1. Forberedelse av ripssaft: Rens ripset fra stilkene og skyll dem godt. Ha ripset i en stor kjele sammen med vann og sitronsaft. Kok opp blandingen og la det småkoke i 15-20 minutter, eller til ripsene er myke og saften er trukket ut.
 2. Sil ripssaften: Sil ripssaften gjennom en finmasket sil eller et klede for å fjerne faste partikler og skinn. Press gjerne forsiktig med baksiden av en skje for å få ut mest mulig saft.
 3. Mål ripssaften: Mål mengden ripssaft. For hver 5 dl ripssaft, trenger du omtrent 500 g sukker. Juster mengden sukker i henhold til mengden saft du har.
 4. Tilsett syltepulver: Bland syltepulveret med litt av sukkeret, og rør det deretter inn i ripssaften. Dette hjelper syltepulveret med å jevne seg ut i blandingen og unngår klumper.
 5. Kok opp saften: Kok opp ripssaften og rør jevnlig. Tilsett deretter resten av sukkeret gradvis mens du rører. La blandingen koke i henhold til pakkens instruksjoner, vanligvis i 2-3 minutter.
 6. Test konsistensen: For å sjekke konsistensen, kan du dryppe litt av geléen på en tallerken som har vært i fryseren. Hvis det stivner og danner gelé, er det klart.
 7. Fyll på glass: Hell den varme ripsgeléen i steriliserte glass. La den avkjøles til romtemperatur før du setter på lokkene.
 8. Avkjøling og lagring: La ripsgeléen stivne helt før du oppbevarer glassene på et kjølig, mørkt sted. Oppbevares i kjøleskapet etter at glasset er åpnet.

Serveringstips: Ripsgelé passer utmerket som pålegg på brødskiven, som tilbehør til kjøttretter eller som en smakfull ingrediens i sauser. Den friske smaken gir et lite piff til mange retter!

Med denne oppskriften kan du glede deg over den intense smaken av rips hele året, og du har full kontroll over sukkermengden i geléen. Nyt din hjemmelagde ripsgelé!

 

Aktuelle produkter

Hexagonalt glass 45ml barglass

Hexagonal sekskant glass 45ml

9,00 kr

Hexagonal seksant glass jars 290ml

Hexagonal sekskant glass 280 ml

Opprinnelig pris var: 19,00 kr.Nåværende pris er: 14,00 kr.

Hexagon glass sekskantet glass med gullokk

Hexagonal sekskant glass 195 ml

15,00 kr

Hexagon glass sekskantet glass med gullokk

Hexagonal sekskant glass 110ml

14,00 kr

Frisk ripgele barglass oppskrift