Tequila Sunrise – En fargerik klassiker

En Tequila Sunrise er en av de mest forfriskende og fargerike cocktailene som finnes. Med sitt blendende utseende og deilige smak er denne drikken en sikker vinner på enhver cocktailfest eller som en godbit på varme sommerdager. I denne artikkelen vil vi utforske historien bak denne populære drinken og dele oppskriften slik at du kan lage den hjemme.

Historien bak Tequila Sunrise:

Tequila Sunrise har en fascinerende historie som går tilbake til 1930-tallet i Arizona, USA. Mens opphavet til cocktailen er omdiskutert, er den mest kjente versjonen av historien knyttet til en bar ved navn The Arizona Biltmore Hotel. Her sies det at en ung bartender ved navn Gene Sulit opprettet denne forfriskende drinken på 1930-tallet. Sulit skal ha eksperimentert med forskjellige ingredienser og farger for å skape en vakker, soloppgangsinspirert cocktail som senere ble kjent som Tequila Sunrise.

Drinken fikk ytterligere popularitet på 1970-tallet, takket være rockebandet The Eagles og deres ikoniske sang “Tequila Sunrise”. Denne sangen hjalp med å bringe cocktailen til rampelyset, og den ble snart en hit i barer og restauranter over hele verden.

Ingredienser

Ingredienser for en Tequila Sunrise:

For å lage en Tequila Sunrise trenger du følgende ingredienser:

 • 4 cl Tequila
 • 10 cl Appelsinjuice
 • 1-2 cl Grenadine sirup
 • Isbiter
 • Appelsinskive og cocktailbær til pynt (valgfritt)

Utstyr

Fremgangsmåte

Slik lager du en Tequila Sunrise:

 1. Start med å fylle et høyt glass med isbiter. Dette vil bidra til å holde cocktailen kald.
 2. Hell deretter 4 cl Tequila over isbitene.
 3. Hell forsiktig 10 cl appelsinjuice over baksiden av en skje eller en barskje for å unngå å blande ingrediensene for mye. Dette gir cocktailen sin karakteristiske lagdelte effekt.
 4. Til slutt, hell 1-2 cl grenadine sirup på baksiden av en skje igjen for å skape den vakre soloppgangsopplevelsen. Grenadine sirupen vil synke ned til bunnen av glasset og gradvis blande seg med de andre ingrediensene, og skape en fantastisk visuell effekt.
 5. Hvis du vil, kan du pynte drinken med en appelsinskive og et cocktailbær for ekstra estetisk appell.
 6. Rør forsiktig før servering, og bruk en cocktailpinne eller sugerør for å blande ingrediensene etter hvert som du nyter denne deilige drinken.

Tequila Sunrise - En fargerik klassiker