Hjemmelaget Solbærgelé

Solbærgelé er en deilig og fruktig syltetøyvariant som gir deg muligheten til å nyte smaken av solbær året rundt. Denne enkle oppskriften gir deg et herlig resultat som passer godt på brødskiven, som tilbehør til kjøttretter eller som en spennende ingrediens i ulike matretter.

Ingredienser

 • 1 kg solbær (renset og skylt)
 • 4 dl vann
 • Saften av 1 sitron
 • 500 g sukker (for hver 5 dl solbærjuice)
 • 1 pose (ca. 40 g) syltepulver (pektin)

Utstyr

Fremgangsmåte

 1. Forberedelse av solbærjuice: Rens solbærene fra stilkene og skyll dem godt. Ha solbærene i en stor kjele sammen med vann og sitronsaft. Kok opp blandingen og la det småkoke i 15-20 minutter, eller til solbærene er myke og saften er trukket ut.
 2. Sil solbærjuicen: Sil solbærjuicen gjennom en finmasket sil eller et klede for å fjerne faste partikler og skinn. Press gjerne forsiktig med baksiden av en skje for å få ut mest mulig saft.
 3. Mål solbærjuicen: Mål mengden solbærjuice. For hver 5 dl solbærjuice, trenger du omtrent 500 g sukker. Juster mengden sukker i henhold til mengden saft du har.
 4. Tilsett syltepulver: Bland syltepulveret med litt av sukkeret, og rør det deretter inn i solbærjuicen. Dette hjelper syltepulveret med å jevne seg ut i blandingen og unngår klumper.
 5. Kok opp saften: Kok opp solbærjuicen og rør jevnlig. Tilsett deretter resten av sukkeret gradvis mens du rører. La blandingen koke i henhold til pakkens instruksjoner, vanligvis i 2-3 minutter.
 6. Test konsistensen: For å sjekke konsistensen, kan du dryppe litt av geléen på en tallerken som har vært i fryseren. Hvis det stivner og danner gelé, er det klart.
 7. Fyll på glass: Hell den varme solbærgeléen i steriliserte glass. La den avkjøles til romtemperatur før du setter på lokkene.
 8. Avkjøling og lagring: La solbærgeléen stivne helt før du oppbevarer glassene på et kjølig, mørkt sted. Oppbevares i kjøleskapet etter at glasset er åpnet.

Serveringstips: Solbærgelé passer utmerket som pålegg på brødskiven, som tilbehør til ost, eller som en smakfull ingrediens i sauser og dressinger. Den fruktige smaken gir en deilig kontrast til mange retter!

Med denne oppskriften kan du enkelt lage din egen solbærgelé og nyte den friske smaken av solbær året rundt. Nyt din hjemmelagde solbærgelé!

 

Solbaergele oppskrift barglass BARGLASS ARTIKKEL