Hjemmelaget Eplesaft

Hjemmelaget eplesaft gir deg den autentiske smaken av friske epler uten tilsetningsstoffer. Denne oppskriften er enkel å følge og gir deg en deilig drikk som passer perfekt til enhver anledning.

Ingredienser

 • 2 kg epler (velg en blanding av søte og syrlige epler for en balansert smak)
 • 2 liter vann
 • Saften av 1 sitron
 • Sukker (valgfritt, for å justere søtheten etter smak)

Utstyr

Fremgangsmåte

 1. Forberedelse av eplene: Vask eplene grundig og fjern eventuelle råtne deler. Du trenger ikke å skrelle eplene, da mye av smaken og næringen sitter i skallet og fruktkjøttet like under.
 2. Skjær eplene: Skjær eplene i grove biter, inkludert skallet og kjernen. Fjern stilkene.
 3. Kok eplene: Plasser eplebitene i en stor kjele og tilsett vannet. Kok opp og la det småkoke i omtrent 30-40 minutter, eller til eplene er myke.
 4. Press saften: Når eplene er kokt og myke, kan du presse saften ut av dem. Dette kan gjøres ved å bruke en saftkoker, en juicepresse eller ved å bruke en finmasket sil og klemme ut saften ved hjelp av en skje.
 5. Tilsett sitronsaft: Tilsett sitronsaften i den pressede eplesaften. Dette gir saften en friskhet og bidrar til å bevare den naturlige fargen.
 6. Justering av søthet: Smak på saften og tilsett eventuelt sukker hvis du ønsker en søtere smak. Rør godt for å sikre at sukkeret løses opp.
 7. Filtrering (valgfritt): For en klarere saft kan du filtrere den gjennom en finmasket sil, osteklede eller et kaffefilter.
 8. Avkjøling og lagring: La eplesaften avkjøles til romtemperatur før du overfører den til flasker eller beholdere. Oppbevar den deretter i kjøleskapet.

Serveringstips: Server eplesaften kald og nyt den som en forfriskende drikk når som helst på dagen. Du kan også prøve å blande den med litt is, eller til og med bruke den som en base for hjemmelaget eplesider ved å tilsette gjær og la den gjære i noen dager.

Med denne enkle oppskriften kan du lage deilig hjemmelaget eplesaft, og du har kontroll over søtheten og ingrediensene. Nyt den friske og naturlige smaken av eplesaft!

Eplesaft oppskrift fra Barglass