Galiano og Galiano hot shot: En smakfull kombinasjon

Galliano Hot Shot har sin opprinnelse i Italia, der Galliano-likøren først ble produsert på 1890-tallet av Arturo Vaccari. Likøren er laget av en blanding av urter og krydder, inkludert anis, vanilje og lakris. Den har en søt smak og en lys gul farge.

Galliano ble introdusert i USA i 1960-årene, og ble raskt en populær ingrediens i mange cocktailer. Galliano Hot Shot ble først laget på en bar i New York på 1980-tallet, og har siden blitt en fast favoritt blant mange bartendere og cocktailentusiaster.

 

Ingredienser

Ingredienser:

 • 1 cl Galliano-likør
 • 1 cl varm kaffe
 • 1 ss pisket krem

Utstyr

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:

 1. Hell 1 cl Galliano-likør i et shot glass.
 2. Hell 1 cl varm kaffe/espresso i glasset ved hjelp av en teskje.
 3. Topp drikken med 1 ss pisket krem.
 4. Topp kremen gjerne med litt kakao pulver eller kanel
 5. Server og nyt Galliano Hot Shot umiddelbart.

 

Tips for å lage den perfekte Galliano Hot Shot Her er noen tips for å lage den perfekte Galliano Hot Shot:

 1. Bruk fersk espresso: For å få den beste smaken i Galliano Hot Shot, er det viktig å bruke fersk espresso. Hvis du ikke har tilgang til en espressomaskin, kan du også lage espresso med en mokkakanne eller en French press.
 2. Pisk kremen riktig: Når du skal lage kremen til Galliano Hot Shot, er det viktig å piske den til riktig konsistens. Kremen skal være myk, men ikke rennende. Hvis du pisker den for mye, kan den bli klumpete og vanskelig å arbeide med.
 3. Varm glasset: Før du heller i ingrediensene, kan det være lurt å varme opp shotglasset ved å skylle det med varmt vann. Dette vil hjelpe drikken å holde seg varm lenger.
 4. Tilpass oppskriften: Hvis du vil prøve å tilpasse oppskriften til din egen smak, kan du eksperimentere med ulike proporsjoner av ingrediensene. Noen foretrekker for eksempel en større mengde espresso for en sterkere kaffesmak, mens andre liker å tilsette litt sukker eller kakaopulver for en ekstra søt smak.
 5. Velg riktig glass: Galliano Hot Shot serveres vanligvis i et shot glass, men du kan også prøve å servere den i et lite kaffekrus eller en liten tekopp for en mer tradisjonell kaffeopplevelse.
 6. Pynt drikken: For å gi Galliano Hot Shot en ekstra touch av eleganse, kan du pynte den med et lite dryss av kanel eller kakao på toppen av kremen. Dette vil også gi drikken en ekstra smakfull dimensjon.

Galiano hot shot