Ingredienser
- 1 stk stor tomat
- 2 stk vårløk
- 1 stk rødløk
- 1 stk liten bunt koriander
- Saften av 1 lime
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss vann
- 1 stk rød chili
- 1 ss matolje
- Smak til med salt
Utstyr
Fremgangsmåte
- Plukk bladene av korianderstilkene, press limen, skrell og grovkutt løk og vårløk.
- Fjern frø og frøholder (hvit remse) fra ferske chili.
- Skåld tomaten (kokende vann) og flå den. Finhakk tomaten (eller kjør den i blenderen/kjøkkenmaskinen).
- Ha chiliflakene eller den ferske chilien i en morter. Knus denne sammen med litt av saften fra tomaten og matoljen. Mal til det hele blir jevnt.
- I en bolle/skål blandes resten av den knuste tomaten, limesaften, eddik og eventuelt noe vann.
- Finfinhakk vårløk, løk og korianderblader.
- Rør hakket vårløk, løk og korianderblader i bollen med tomatvæsken.
- Smak så til med salt.
- Rør så sakte inn chilimiksen fra morteren. Ta litt av gangen, og stopp når det hele er sterkt nok!
- Dekk til, sett til kjøling, og la trekke i minst én time (gjerne over natten). Den tåler om lag en uke i kjøleskapet.