Smaken av Paris – Sidecar cocktail oppskrift

Sidecar er en klassisk cocktail som har eksistert siden tidlig på 1900-tallet. Det antas at den opprinnelig ble oppfunnet i Paris, Frankrike, og derfra spredte seg til resten av verden. Navnet “Sidecar” kommer antageligvis fra motorsykkelens sidevogn, da det var vanlig for rike mennesker å kjøre rundt i Paris med en sidevogn.

Sidecar er en drink som er perfekt å servere som aperitiff før middag, eller som en forfriskende drink på en varm sommerdag. Den kan også justeres etter smak og preferanser, slik at den passer til enhver anledning.

Så neste gang du ønsker å imponere gjestene dine med en klassisk cocktail, prøv å lage en Sidecar!

 

Ingredienser

  • 2 cl cognac
  • 2 cl Cointreau
  • 3 cl fersk sitronsaft
  • 2 cl Sukker sirup

Sukkerlake: (Kokes sammen i gryte)

  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker

Utstyr

Fremgangsmåte

Steg 1: Fyll en Boston shaker med isbiter. Mål opp 2 cl deler cognac, 2 cl Cointreau og 3 cl ferskpresset sitronsaft. Hvis du ønsker en litt søtere drink, kan du også tilsette 2 cl sukker sirup nå.

Steg 2: Rist shakeren kraftig i ca. 10-15 sekunder, slik at alle ingrediensene blander seg godt. Dette gir også en fin skum på toppen av drinken.

Steg 3: Ta av shakerens topp og sett på en Strainer, slik at isbitene ikke kommer med i glasset. Sil drinken over i et avkjølt cocktailglass.

Steg 4: Pynt drinken med en sitronskive eller sukkerkant på kanten av glasset. Server og nyt!

Tips: Hvis du ønsker å justere smaken, kan du eksperimentere med å legge til mer sitronsaft, cognac eller Cointreau, eller til og med prøve å bytte ut cognac med bourbon eller annen type brennevin.

Sidecar cocktail oppskrift fra barglass