Ingredienser
- 3 cl vodka
- 2 cl Kahlúa
- 3 cl sukkerlake
- 1 dobbel espresso
- 3 stk kaffebønner til garnityr
Sukkerlake:
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
Utstyr
Fremgangsmåte
- Gjør klar sukkerlake. Rør sammen vann og sukker i en kjele, over lav/medium varme til sukkeret er oppløst. La den kjøle seg ned, så er den klar.
- Kjøl ned et martiniglass med isbiter og vann. La isvannet stå i glasset til du er klar for å heller over cocktailen.
- Finn frem shaker og fyll opp med isbiter. Hell vodka, Kahlua, sukkerlake og espresso i shakeren. Sett deretter lokket på shakeren, og rist. Desto lenger du rister, desto bedre blir skummet på toppen av drinken.
- Tøm martiniglasset for is, bruk en strainer på toppen av shakeren og en sil over glasset. Strainer og sil brukes for å unngå isbiter i drinken. Hell drinken oppi glasset.
- Avslutt med å legge 3 kaffebønner på toppen av skummet for en lekker finish.
- Slapp av og nyt.