En herlig smaksopplevelse – Whisky sour oppskrift

Whisky sour og dens historie kan dateres tilbake til 1860 – tallet, men den britiske marinen hadde drukket noe som kan sammenlignes med whisky sour mye før 1860 – tallet. Når den britiske marinen var på lange tokter forskjellige plasser i verden var ikke alltid vannet til å stole på, så da drakk de heller whisky sour for å kunne få i seg leske og kunne overleve på disse lange turene over havet.

Ingredienser

 

Ingredienser:

4 cl  whisky

2 cl lime juice

2 cl sukkerlake

2 cl egge hvite

Topp med angustura bitter (2 dråper)

Sukkerlake: (Kokes sammen i gryte)

1 dl vann
1 dl sukker

Utstyr

Fremgangsmåte

 

Fremgangsmåte:

  1. Hell og press alle ingredienser i shakeren uten is og tørrshake kraftig.
  2. Deretter tilsettes isbiter og drinken shakes på ny.
  3. Fyll opp whiskyglass med isbiter.
  4. Hell gjennom en sil over i et avkjølt whiskyglass.
  5. Topp drinken med appelsinskall og 2 dråper Augusta bitter.

 

whiskey sour oppskrift barglass BARGLASS ARTIKKEL