En herlig smaksopplevelse – Whisky sour oppskrift
Whisky sour og dens historie kan dateres tilbake til 1860 – tallet, men den britiske marinen hadde drukket noe som kan sammenlignes med whisky sour mye før 1860 – tallet. Når den britiske marinen var på lange tokter forskjellige plasser i verden var ikke alltid vannet til å stole på, så da drakk de heller whisky sour for å kunne få i seg leske og kunne overleve på disse lange turene over havet.
Whisky sour er i dag en av verdens mest populære whisky cocktails, og denne drinken har en lang historie. Allerede i 1862 ble den inkludert i Jerry Thomas cocktail guide, og senere kom den til USA og ble da kalt New York Sour.
Prøv barglass.no sin forfriskende oppskrift:
Ingredienser / Utstyr
Ingredienser:
4 cl whisky
2 cl lime juice
2 cl sukkerlake
2 cl egge hvite
Topp med angustura bitter (2 dråper)
Sukkerlake: (Kokes sammen i gryte)
1 dl vann
1 dl sukker
Fremgangsmåte
Fremgangsmåte:
- Hell og press alle ingredienser i shakeren uten is og tørrshake kraftig.
- Deretter tilsettes isbiter og drinken shakes på ny.
- Fyll opp whiskyglass med isbiter.
- Hell gjennom en sil over i et avkjølt whiskyglass.
- Topp drinken med appelsinskall og 2 dråper Augusta bitter.
Anbefalte produkter
