Ingredienser
- 4 cl Rye-whiskey
- 2 cl enkel sirup (sukkerlake) eller 1 sukkerbit
- 2-3 dasher med Peychaud’s Bitters (eller Angostura Bitters)
- En dash med absint (eller alternativt, andre anislikører som Pernod eller pastis)
- Isbiter
- Sitronskall for garnityr
Utstyr
Fremgangsmåte
Fremgangsmåte:
- Start med å avkjøle rocksglasset ved å fylle det med isbiter mens du forbereder drinken.
- Legg til sukkerbiten (eller enkel sirup) og Peychaud’s Bitters i mixing glass. Bruk en barskje eller muddler til å knuse sukkerbiten og blande det sammen med bitterne. Dette hjelper til med å løse opp sukkeret og lar bitterne integrere seg bedre i drinken.
- Tilsett deretter rye-whiskey i mixing glasset med sukker og bitter. Rør godt sammen med isbiter i 15-20 sekunder for å blande alle ingrediensene grundig og avkjøle blandingen.
- Fjern isbitene fra det avkjølte whiskyglasset. Hvis du bruker absint eller en annen anislikør, tilsett en liten mengde i glasset og rull glasset forsiktig rundt for å fordele den på innsiden. Hell deretter ut overflødig absint.
- Dobbelsil drinken fra Mixing Glass til serveringsglasset ved hjelp av en barsil for å fjerne isbitene og bare beholde den iskalde blandingen.
- For å legge til den siste berøringen, ta et stykke sitronskall og vri det forsiktig over glasset for å frigjøre sitrusoljene. Gni deretter skallet langs kanten av glasset for å legge til en fin sitronduft til drinken. Plasser sitronskallet deretter i glasset som garnityr.
- Din klassiske Sazerac er nå klar til å nytes! Server den gjerne med noen isbiter på siden, hvis ønskelig.
Merk: Oppskriften og mengden av ingrediensene kan justeres etter personlig preferanse. Noen foretrekker en søtere Sazerac og kan derfor legge til litt mer sukker, mens andre kan justere mengden bitters for å få frem forskjellige smaksprofiler. Absintmengden kan også tilpasses etter personlig smak for å unngå en overveldende anissmak.