Ricky Gin & Tonic: Oppskrift og Historie

Gin & Tonic er en tidløs klassiker innen cocktailverdenen, og det finnes utallige variasjoner som tar denne forfriskende drinken til nye høyder. En av de mest spennende av disse variantene er “Ricky Gin & Tonic.” Denne oppdateringen legger til et snev av fruktighet og syrlighet til den tradisjonelle G&T-en, og resultatet er en deilig og livlig drink som er perfekt for alle anledninger. La oss utforske historien og oppskriften på denne herlige cocktailen.

Historien bak Ricky Gin & Tonic

Historien bak Ricky Gin & Tonic er litt uklar, da det ikke er en kjent opphavs historie som med noen andre cocktailer. Imidlertid er det mulig å anta at denne varianten oppstod som et forsøk på å legge til mer smak og kompleksitet til den klassiske Gin & Tonic.

En mulig forklaring på navnet “Ricky” kan være en referanse til sitrusfrukt, da denne cocktailen ofte inneholder sitron- eller limejuice, som gir drinken en forfriskende og syrlig smak. En annen teori er at navnet kommer fra et tilfeldig kallenavn gitt av en entusiastisk cocktailmaker som ønsket å sette sitt personlige preg på den klassiske G&T-en.

Uansett opprinnelse har Ricky Gin & Tonic blitt populær blant cocktailentusiaster over hele verden takket være sin deilige smak og enkelhet i tilberedningen.

 

Ingredienser

 • 4 cl gin
 • 3 cl ferskpresset sitronsaft (du kan også bruke limejuice for en litt annerledes smak)
 • 3 cl enkel sirup (laget ved å blande like deler sukker og vann til sukkeret er oppløst)
 • Tonicvann
 • Isbiter
 • Skive av sitron eller lime, for garnityr

Utstyr

Fremgangsmåte

 1. Fyll et høyt glass (som Collins-glass) med isbiter for å kjøle ned glasset.
 2. Etter at glasset er kaldt, hell i 4 cl gin.
 3. Tilsett 3 cl ferskpresset sitronsaft eller limejuice for en frisk smak.
 4. Rør inn 3 cl enkel sirup for å gi drinken litt sødme. Du kan justere mengden sirup etter din egen smak.
 5. Topp opp glasset med tonicvann til ønsket smak og styrke. Rør forsiktig for å blande ingrediensene sammen.
 6. Pynt drinken med en skive sitron eller lime på kanten av glasset.
 7. Server umiddelbart og nyt din forfriskende Ricky Gin & Tonic!

Denne deilige cocktailen er perfekt for å kjøle deg ned på varme sommerdager eller som en forfriskning når som helst på året. Ricky Gin & Tonic gir en balanse mellom ginens komplekse smaker og sitrusens syrlighet, og den sprudlende effekten av tonicvannet gir en herlig avslutning.

Nå som du kjenner oppskriften og historien bak Ricky Gin & Tonic, er det på tide å prøve den selv og oppdage hvorfor denne cocktailen har vunnet hjertene til cocktailentusiaster over hele verden. Skål og nyt!

Ricky Gin & Tonic: Oppskrift og Historie