Oppdag den forfriskende og eksotiske delen av Madeira – Poncha cocktail

Poncha cocktail er en deilig og populær drikk med røtter på den vakre øya Madeira i Portugal. Denne forfriskende blandingen av rom, honning og sitrus er en favoritt blant lokalbefolkningen og turister som besøker øya. Med sin unike smak og historie har poncha cocktail vunnet seg en plass blant de mest elskede tropiske drinkene.

Historien om poncha cocktail strekker seg tilbake til 1400-tallet, da Madeira var et viktig knutepunkt for handelsruter mellom Europa, Afrika og Amerika. På den tiden var rom en verdifull handelsvare som ble transportert på skipene som passerte øya. Lokale sjøfolk og handelsmenn oppdaget snart at rommen kunne blandes med naturlige ingredienser som var rikelig tilgjengelige på Madeira, og dermed ble poncha cocktail født.

Oppskriften på poncha cocktail er enkel, men smakfull. Den består av tre hovedingredienser: rom, sitronsaft og honning. Tradisjonelt bruker man sukkerrørrom, men du kan også eksperimentere med andre typer rom etter smak og preferanse. Sitronsaften tilfører en frisk og syrlig smak, mens honningen gir en mild sødme som balanserer drikkens smak.

Det er verdt å merke seg at poncha cocktail kan tilpasses etter personlig smak. Noen foretrekker å tilsette litt sukker eller sukkersirup for å gjøre den søtere, mens andre legger til fruktjuice eller annen frukt for å gi en ekstra smakspiff. Eksperimenter gjerne med forskjellige ingredienser og finn din egen unike variant av denne fantastiske cocktailen.

Poncha cocktail er ikke bare en deilig drikke, men den har også blitt et symbol på Madeiras rike kulturarv og gjestfrihet. Øya Madeira er kjent for sin vakre natur, vennlige mennesker og gastronomi, og poncha cocktail er en perfekt representasjon av denne kombinasjonen. Enten du nyter den på en solfylt strand eller i en koselig bar, vil poncha cocktail transportere deg til øyens magiske atmosfære.

Så neste gang du ønsker å prøve noe nytt og spennende, gi poncha cocktail en sjanse. La deg bli forført av dens eksotiske smak og la deg drømme deg bort til Madeiras tropiske paradis. Skål!

Ingredienser

 • 4 cl sukkerrørrom (Husholdnings rom)
 • 6 cl ferskpresset sitronsaft
 • 6 cl ferskpresset appelsin jucie
 • 2 ss honning
 • Isbiter
 • 6 skiver appelsin
 • 6 skiver sitron

Utstyr

Fremgangsmåte

Slik lager du poncha cocktail:

 1. Hell rommen i en shaker sammen med sitronsaft, appelsinsaft og honning.
 2. Tilsett isbiter i shakeren.
 3. Rist grundig til ingrediensene er godt blandet og cocktailen er avkjølt.
 4. Sil cocktailen over i en kilnclip Glasskrukke 750ml og server den med skiver av appelsin og sitron i glasset. Muddle og rør godt sammen alle ingrediensene.
 5. Pynt gjerne glasskrukken med et mynteblad for en ekstra flott presentasjon.

Bartender accessories with spoon, strainer and measure. Drink for summer heat.