Hurricane – Stormfull, Søt og Full av Sjel

Få drinker bærer så mye personlighet som en Hurricane. Denne ikoniske New Orleans-cocktailen er kraftig, tropisk og fargerik – akkurat som byen den kommer fra. Den kombinerer sødme, sitrus og en solid dose rom, og serveres gjerne i et karakteristisk tulipanformet hurricane-glass.


🎷 Historien bak Hurricane

Hurricane ble skapt på 1940-tallet i New Orleans av baren Pat O’Brien’s. Etter krigen var whiskey vanskelig å få tak i, mens rom fra Karibia flommet inn i USA. Distributører krevde ofte at barer kjøpte store mengder rom for å få tilgang til annen sprit – og Pat O’Brien trengte en måte å bli kvitt alt rommet på.

Løsningen? En fruktig, potent drink med masse rom, sitrus og pasjonsfruktjuice. Drinken ble servert i et glass formet som en stormlykt – en “hurricane lamp” – og navnet Hurricane var født. Siden har den vært en festlig favoritt over hele verden.

Ingredienser

  • 2 cl lys rom

  • 2 cl mørk rom

  • 4 cl pasjonsfruktjuice (eller pasjonsfruktpuré + sukkerlake)

  • 2 cl appelsinjuice

  • 2 cl ferskpresset limejuice

  • 1 cl grenadin

  • Isbiter

  • Garnityr: appelsinskive og cocktailbær

NB: Mange moderne varianter bruker mindre rom eller justerer balansen – men originalen er kraftig.

Utstyr

Grunnutstyr (må ha)

  • Shaker – klassisk Boston shaker (to deler) eller Cobbler shaker (med sil innebygd).
  • Jigger – målebeger (vanligvis 2–5 cl) for nøyaktige mengder.
  • Sil (Hawthorne strainer) – brukes sammen med shaker for å sile bort is.
  • Fine strainer (tesil) – for å sile bort små isflak eller fruktbiter.

Tilbehør (anbefales sterkt)

  • Sitruspresse (manuell eller elektrisk) – fersk juice gjør hele forskjellen.
  • Isemballasje (isbitformer, gjerne store isbiter eller is-sfærer).
  • Skjærebrett + kniv – til garnityr og prepping.
  • Zester / peeler – for sitrusskall, twists og garnityr.
  • Speed pourers (helletuter) – gjør det enklere å helle jevnt fra flasker.

Fremgangsmåte

  1. Fyll en shaker med is
    Denne drinken skal serveres iskald og godt blandet.

  2. Mål opp alle ingrediensene
    Hell rom, pasjonsfruktjuice, appelsinjuice, limejuice og grenadin i shakeren.

  3. Rist kraftig i 10–15 sekunder
    Sørg for at drinken blir godt nedkjølt og lett skummende.

  4. Sil i glass
    Hell over i et stort hurricane-glass (eller highball-glass) fylt med is.

  5. Pynt og server
    Topp med en appelsinskive, cocktailbær og gjerne en liten parasoll for ekte tiki-følelse.

     Tips & Varianter

    • For en lettere versjon, reduser rommengden eller bruk mer juice.

    • Ønsker du ekte tiki-stemning? Tilsett noen dråper angostura eller en klype kanel på toppen.

    • Serveres best med jazz eller zydeco i bakgrunnen – lett sløret i ettermiddagssol.


    Hurricane er en tropisk storm i glassform – søt, kraftig og uforglemmelig. Perfekt for sene sommerkvelder, Mardi Gras-fester, eller når du trenger litt ekte sørstatssjel i hverdagen.

    Skål – og hold på hatten! 🌪️🍊🍒

Hurricane