Fjellbekk – En Norsk klassiker!

Når vi snakker om klassiske cocktails, er det noen få som virkelig skiller seg ut med sin unike smak og opprinnelse. Blant disse finner vi Fjellbekk, en forfriskende drink som har funnet sin plass i hjertet av mange nordmenn og cocktailentusiaster verden over. La oss dykke ned i historien, ingrediensene og fremgangsmåten for å lage denne deilige drinken.

Historien Bak Fjellbekk

Fjellbekk, direkte oversatt til “fjellbekk” på engelsk, er en cocktail som gjenspeiler de klare, friske vannstrømmene man finner i de norske fjellene. Drinken er en hyllest til Norges naturlige skjønnhet og de rene smakene som kommer fra dens landskap. Selv om opprinnelsen til denne cocktailen ikke er like godt dokumentert som andre klassikere, har den blitt en fast innslag i norske barer og hjem.

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 cl vodka
  • 4 cl akevitt
  • 4 cl ferskpresset limejuice
  • 4 cl Sukkerlake
  • Sprite eller sitronbrus
  • Isbiter
  • Limebåt og mynteblad til garnityr (valgfritt)

Utstyr

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. Fyll glasset med isbiter: Start med å fylle et høyt glass (highball glass) med isbiter.
  2. Tilsett vodka og akevitt: Hell 2 cl vodka og 2 cl akevitt over isbitene.
  3. Tilsett lime & Sukkerlake : Hell deretter 4 cl lime juice og 2 cl sukkerlake over spriten.
  4. Topp med brus: Fyll opp resten av glasset med Sprite eller annen sitronbrus.
  5. Rør om: Bruk en rørepinne eller skje til å røre forsiktig slik at ingrediensene blander seg godt.
  6. Garnér: Pynt gjerne med en limebåt og et mynteblad for ekstra friskhet og et pent utseende.

Server og nyt din Fjellbekk!

Fjellbekk oppskrift fra barglass Blogginnlegg