Oppskrift Koreansk Kimchi

Så enkelt lager du Kimchi i glass fra Barglass.

 

Ingredienser

Kimchi

  • 3 kinakål
  • 2 gulerøtter
  • 1 bunt vårløk
  • ½ reddik
  • 4 ss finsalt

Marinade

  • 1 stor knoll ingefær (150-200g), renset
  • 1 hel hvitløk, skrellet
  • 2 røde chili
  • 5 ss koreansk chilipulver
  • 3 dl fiskesaus

Utstyr

Fremgangsmåte

Så enkelt lager du Kimchi:

  1. Grovhakk kinakålen. Finstrimlet gulroten. Finsnitt vårløken på tvers. Skjær reddiken i staver på cirka ½ x 4 cm.
  2. Dryss over salt og kna det litt inn, slik at grønnsakene begynner å slippe litt væske. Bruk sterile hansker mens du jobber, eller vær ekstra nøye med håndvasken i forkant. La det ligge en times tid, til saltet har løst seg opp.
  3. Når grønnsaksblandingen har stabilisert seg, hell av overflødig væske- Nå er grønnsakene klare til å blandes med marinaden.

Fermentering av Marinade:

  1. Bruk stavmikser eller blender og kjør ingrediensene til en kornet, men jevn puré.
  2. Bland grønnsaker og marinade godt sammen. Ha blandingen over på et Weck jar. Bruk hendene og dytt massen ned i glasset, og legg deretter på leiresten for å holde trykk på blandingen. Det vil danne seg et lite lag med væske på toppen av grønnsakene etter hvert som de begynner å væske seg ut. Sett på lokket, og la kålen stå på benken i om lag to dager, på denne måten setter du fermenteringsprosessen i gang. Dette merker du ved at det bobler lett i glasset – og at det lukter lett syrlig.
  3. Nå som prosessen er i gang, setter du blandingen i kjøleskapet. Den er klar til servering med en gang, men den smaker nok enda bedre om den får stå noen uker, eller lenger.

 

Kimchi i mason jar glass krukke