Ingredienser
Kimchi
- 3 kinakål
- 2 gulerøtter
- 1 bunt vårløk
- ½ reddik
- 4 ss finsalt
Marinade
- 1 stor knoll ingefær (150-200g), renset
- 1 hel hvitløk, skrellet
- 2 røde chili
- 5 ss koreansk chilipulver
- 3 dl fiskesaus
Utstyr
Fremgangsmåte
Så enkelt lager du Kimchi:
- Grovhakk kinakålen. Finstrimlet gulroten. Finsnitt vårløken på tvers. Skjær reddiken i staver på cirka ½ x 4 cm.
- Dryss over salt og kna det litt inn, slik at grønnsakene begynner å slippe litt væske. Bruk sterile hansker mens du jobber, eller vær ekstra nøye med håndvasken i forkant. La det ligge en times tid, til saltet har løst seg opp.
- Når grønnsaksblandingen har stabilisert seg, hell av overflødig væske- Nå er grønnsakene klare til å blandes med marinaden.
Fermentering av Marinade:
- Bruk stavmikser eller blender og kjør ingrediensene til en kornet, men jevn puré.
- Bland grønnsaker og marinade godt sammen. Ha blandingen over på et Weck jar. Bruk hendene og dytt massen ned i glasset, og legg deretter på leiresten for å holde trykk på blandingen. Det vil danne seg et lite lag med væske på toppen av grønnsakene etter hvert som de begynner å væske seg ut. Sett på lokket, og la kålen stå på benken i om lag to dager, på denne måten setter du fermenteringsprosessen i gang. Dette merker du ved at det bobler lett i glasset – og at det lukter lett syrlig.
- Nå som prosessen er i gang, setter du blandingen i kjøleskapet. Den er klar til servering med en gang, men den smaker nok enda bedre om den får stå noen uker, eller lenger.
