Få smaken av Italia – Amaretto Sour

Amaretto Sour er et samarbeid mellom Italia og Amerika og antas å ha blitt opprettet på 1970-tallet, da italienske likører som amaretto ble mer utbredt i USA. Mest sannsynlig var det en bartender som eksperimenterte med å bruke amaretto i stedet for whisky i en whisky sour, og Amaretto Sour var det smakfulle resultatet.

Amaretto er laget av aprikos, mandler og ferskensteiner, noe som resulterer i en søt, nøtteaktig smak. På grunn av dette blir det ofte lagt til desserter og kaffe samt cocktailer. Amaretto Sour er den perfekte balansen mellom søtt og surt, med den nøtteaktige sødmen som bekjemper sur sitronsaft og bitter. Eggehviten gir et deilig skummende hode til cocktailen, noe som gjør det til en fryd å nippe til både på starten og slutten av kvelden. Denne italienske cocktailen har en unik smak, og vil fort bli din favorittdrink visst du er fan av syrlige cocktails. Lag gjerne denne cocktailen til en italiensk middag sammen med venner.

Ingredienser

Utstyr

  • 4 cl Disaronno amaretto
  • 3 cl sitronjuice
  • 5 cl sukkerlake
  • 1 cl eggehvite
  • 2 dråper angostura bitter og appelsinskall
  • 1 dl vann 1 dl sukker (sukkerlake)

Fremgangsmåte

  1.  Hell og press alle ingredienser i shakeren uten is og tørrshake kraftig.
  2.  Deretter tilsettes isbiter og shakes på ny.
  3.  Fyll opp whiskyglass med isbiter.
  4.  Hell gjennom en sil over i et avkjølt whiskyglass.
  5.  Topp drinken med appelsinskall og 2 dråper Angostura bitter.
  6.  Nyt.

amaretto sour