En smak av spania – Oppskrift på mojo tapas dipp

Mojo er en klassisk spansk dipp som kan servers til poteter, chips, taco, kjøtt og tapas retter. Du har kanskje fått servert disse gode og smaksrike dippene til tapasen i Spania og kanariøyene. Mojo dipene kan oppbevares i sekskantetglass, og gjerne over lang tid.

Ingredienser

 

Mojo rojo, rød dipp

  • 1 rød paprika
  • 1/2 chili
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts koriander
  • 1/2 daggammel brødskive, helst lyst brød
  • salt og pepper

Mojo verde, grønn dipp

  • 1 grønn paprika
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1/2 brødskive daggammelt brød, helst lyst
  • salt og pepper

 

Utstyr

Fremgangsmåte

Mojo Rojo

  1. Start med å fjerne frøene fra chilien og tilsett deretter alle ingrediensene bortsett fra brødet.
  2. Bruk stavmikser for å blande sammen ingredienser til du får en luftig, glatt og fin puré.
  3. Stek brødet sprøtt i en stekepanne, og bland det i puréen. Bruk stavmikseren til dippen er helt glatt.
  4. Smak deretter til med salt og pepper.

Mojo verde

  1. Tilsett alle ingrediensene bortsett fra brødet.
  2. Bruk stavmikser for å blande sammen ingredienser til du får en luftig, glatt og fin puré.
  3. Stek brødet sprøtt i en stekepanne, og bland det i puréen. Bruk stavmikseren til dippen er helt glatt.
  4. Smak deretter til med salt og pepper.

 

Mojo dip oppskrift Barglass