En klassiker – Martini

Opprinnelsen av drinken Martini er fortsatt uklar den dag i dag, men navnet stammer fra Martini – merket vermut. En teori om opprinnelsen er at cocktailen utviklet seg fra drinken Martinez servert på begynnelsen av 1860 – tallet på Occidental hotell i San Francisco. Hotellet ble besøkt av gjester før de tok kvelds fergen til byen Martinez i California. Ryktene sier at det var en bartender fra byen Martinez som fant opp denne cocktailen, og denne cocktailen ble først beskrevet i Jerry Thomas sin 1887 utgave av hans bartender guide.

Fremgangsmåte

  1. Kjøl ned et martiniglass med isbiter og vann. La isvannet stå i glasset til cocktailen er ferdig.
  2. Finn frem shaker og fyll opp med isbiter. Hell gin og en dash Dry vermouth  i shakeren. Sett deretter lokket på shakeren, og rist.
  3. Hell isbitene ut av cocktail glasset, og hell drinken oppi en sil og videre ned i cocktailglasset, bruk en strainer på toppen av shakeren. Strainer og sil brukes for å unngå isbiter i drinken. Avslutt med å legge to stk oliven oppi drinken, for en elegant finish.

Martini with olives. On a rustic background.