En av Amerikas mest solgte cocktail – Mint Julep oppskrift

Mint Julep er en forfriskende cocktail som har sin opprinnelse i den amerikanske sørstaten. Den består av bourbon whiskey, mynte og sukker, og serveres tradisjonelt i en sølv- eller kobberkrus.

Mint Julep har en lang historie som går tilbake til det 18. århundre i Virginia, USA. Den opprinnelige oppskriften var enkel og besto kun av bourbon, sukker og mynte. Denne drinken ble etter hvert en favoritt blant aristokratiet i sørstatene, og ble ofte servert på hesteløp og polo-kamper.

I dag er Mint Julep fortsatt en populær drink, spesielt under Kentucky Derby, som er et av de mest kjente hesteløpene i USA. Det antas at det serveres over 120 000 Mint Juleps under Kentucky Derby hvert år!

Mint Julep er en deilig og forfriskende cocktail som har sin opprinnelse i den amerikanske sørstaten. Med sin enkle oppskrift og historiske betydning, er denne drinken et populært valg blant cocktail-entusiaster og hesteentusiaster over hele verden. Prøv denne oppskriften neste gang du vil ha en kul og forfriskende cocktail!

Ingredienser

Ingredienser:

  • 6-8 mynteblader
  • 1 teskje sukker
  • 4 cl bourbon whiskey
  • Knust is
  • Fersk mynte til pynt

Utstyr

Fremgangsmåte

  1. Legg myntebladene og sukkeret i et kobber-glass og knus forsiktig med en muddler eller en skje, slik at mynteoljene frigjøres.
  2. Fyll krushodet med knust is, og tilsett bourbon whiskey. Rør forsiktig med en skje for å blande ingrediensene.
  3. Topp med mer knust is og pynt med noen ferske mynteblader.
  4. Server med sugerør og nyt!

Mint Julep oppskrift fra barglass