Dark ‘n’ Stormy cocktail – En Forfriskende Bermuda Favoritt

Dark ‘n’ Stormy er en klassisk cocktail som har vunnet hjerter over hele verden med sin enkle, men kraftige smakskombinasjon og sin unike opprinnelses historie. Med sitt karakteristiske utseende og forfriskende smak, er denne drinken en populær favoritt for både erfarne cocktail-entusiaster og de som er nye i cocktailverdenen.

Den rike, krydrede smaken av Gosling’s Black Seal Rum blandet med den forfriskende spruten av ingefærøl skaper en smakskombinasjon som er vanskelig å slå. Enten du nyter den på en solrik terrasse med utsikt over havet eller som en trøstende drink på en regnfull dag, vil Dark ‘n’ Stormy alltid bringe et øyeblikk av glede og tilfredsstillelse. Så neste gang du vil ta en smak av Bermuda, bland deg en Dark ‘n’ Stormy og la deg bli transportert til øyets tropiske paradis.

Opprinnelse:

Dark ‘n’ Stormy har sin opprinnelse på den vakre øya Bermuda, kjent for sine rosa strender, turkise farvann og innbydende atmosfære. Historien bak denne cocktailen begynner på 1800-tallet, da Bermuda var et knutepunkt for handel og sjøfart. Under denne tiden var øya kjent for å være hjemmet til den britiske Royal Navy, som førte til at mange britiske soldater introduserte gin til Bermuda.

Men det var ikke før i det 19. århundre at Dark ‘n’ Stormy slik vi kjenner den i dag, ble født. Legenden sier at den oppsto på en av Bermuda’s mest kjente destillerier, Gosling’s Rum. Den første Dark ‘n’ Stormy ble laget med Gosling’s Black Seal Rum, som hadde en rik, krydret smak som perfekt komplementerte den friske ingefærølen som var tilgjengelig på øya. Denne blandingen av mørk rom og ingefærøl ble raskt en favoritt blant seilere og lokale beboere, og cocktailen fikk navnet sitt fra det mørke utseendet på rommet og den sprudlende, tordenværet liknende skummet fra ingefærølen.

Fremgangsmåte

  1. Fyll et høyt glass med isbiter.
  2. Hell 6 cl Gosling’s Black Seal Rum over isen.
  3. Topp med ingefærøl.
  4. Rør forsiktig for å blande ingrediensene.
  5. Pynt med en lime på kanten av glasset.

    Servering:

    Dark ‘n’ Stormy serveres vanligvis i et høyt glass, som gir rom for isbiter og gir rom for ingefærølen å boble opp. Den karakteristiske mørke fargen på rommet, kombinert med det sprudlende skummet fra ingefærølen, gir cocktailen et dramatisk utseende som appellerer til øynene så vel som smaksløkene. Limekilen som brukes til pynt gir også en friskhet som balanserer cocktailens rike smak perfekt.

Aktuelle produkter

Kobber bartender kit bartendersett

Cocktail kit kobber – 8 deler

847,00 kr

20cm papirsugeror gronn hvit stripet 250pk Medium

250 stk Papirsugerør Grønn and Hvit

89,00 kr

Jigger 20-40ml

Målebeger Gun Metal 20ml / 40ml

198,00 kr

6 stk 380ml Long Drink Banquet Crystal Glass

6 stk Long drink Banquet Glass 380ml

Opprinnelig pris var: 319,00 kr.Nåværende pris er: 207,00 kr.

Glass med Dark and Stormy oppskrift barglass